Krimi

Dansk-spansk aktion mod pirat-tv

VIDEO: Fem er anholdt i omfattende sag om ulovligt IPTV. Aktionen er et samarbejde mellem spansk, engelsk og dansk politi samt Europol. Blandt andet blev fire adresser ransaget i Danmark.

Nationalpolitiet i Spanien har gennemført den største operation i Europa nogensinde mod ulovlig distribution af tv-signaler via IPTV.

Der er tale om en international operation, der er gennemført af Spanien, England og Danmark samt Europol, hvor man har fundet 11 samlinger af servere fordelt over hele verden - nogle af dem havde flere end 44 servere.

Under 'Operación Belenus' blev der gennemført i alt 14 koordinerede ransagninger, hvoraf de otte var i Spanien og de fire i Danmark. Fem personer er anholdt og sigtet for tilhørsforhold til en kriminel organisation, forbrydelser mod copyright, svindel med telekommunikation og hvidvaskning af penge.

Der har været tale om en ret lukrativ forretning, der tillod de anholdte at leve i sus og dus i luksusboliger i Málaga, hvor de kørte i dyre biler.

Ved ransagningen blev der beslaglagt 12 luksusbiler, tre motorcykler, dyre ure, fast ejendom og indefrosset flere bankkonti.

Faktisk anslår politiet, at gruppen har tjent omkring otte millioner euro siden starten af efterforskningen, og siden 2013 har de kanaliseret mere end 1.600.000 euro til virksomheder i udlandet.

På trods af at virksomhederne var spanske, skulle abonnementerne betales til et Gibraltar selskab.

EU

 

Gidseldrama på ambassaden: Kort før Trump skulle møde den kontroversielle Kim Jong-un udspillede der sig et voldsomt drama på den nordkoreanske ambassade i Madrid. Var det CIA og den demokratiske parti der stod bag. Det lykkedes at få stoppet Thrumps fredsproces.

Religionskrig

En schweizisk-britisk mand er idømt ti års fængsel efter dobbeltdrabene på danske Louisa Vestergaard Jespersen og norske Maren Ueland i Marokko, det skriver schweiziske RTS.

Han er ikke dømt for selve drabene. Han er derimod dømt for at have deltaget i en terrororganisation.

Der er tale om en 33-årig konvertit. Dommen bekræftes af hans familie og hans advokat over for det schweiziske medie.

Design by JoomlaSaver